Mat og måltider

Sunn og god mat i løpet av dagen er viktig for at barna skal kunne fungere godt i barnehagen. I Eplekneika står barnehagen for de fleste av måltidene i løpet av dagen.

Barna får normalt 2 måltider om dagen. Det serveres varmmat fra cateringsfirmaet Barnehagematen 2 dager i uken. Det er en turdag i uken, da har barna med matpakke og drikke i tursekk. En dag i uken serveres havregrøt.  Og siste dagene lager vi lunsj bestående av ferskt brød/rundtykker, med variert utvalg av pålegg. Barna får også servert ettermiddagsmåltid i regi av barnehagen, her serveres brød, knekkebrød, grønnsaker og frukt samt andre godsaker i en variasjon.

Barnehagen er opptatt av at barnas kosthold skal være sunt og variert. Vår kostplan og varmmat fra <<barnehagematen>> følger helsedirektoratets retningslinjer for kost.

De matpakkene foreldrene står for er frokost om morgenen om det ønskes, og matpakker på turdager. Matpakkene kan inneholde mye forskjellig og kan gjerne varieres, noen liker brødskiver best mens andre foretrekker middagsrester e.l. Vi anbefaler at barna ikke får for mye sukkerholdig mat med seg ettersom noen barn blir urolige av det, samt at sukkeret gir tomme istedenfor næringsrike kalorier til barnet.

I forbindelse med bursdager tar foreldrene med noe til feiringen.

Vi tar selvfølgelig hensyn til allergier  når det gjelder mat, snakk med personalet om ditt barns behov.