Overganger

Ny i barnehagen, fra liten til stor avdeling og fra barnehage til skolen/Aks

NY I BARNEHAGEN:

• Foresatte får informasjon pr epost om oppstart i barnehagen etter at plassen er motatt.
  • Foresatte får skjemaer med tillatelser som fylles i første dag ( leveres første dag i barnehagen)

Til hovedopptaket:

- Felles besøksdag på våren før oppstart i august. (invitasjon sendes på mail)

Sporadisk opptak:

- Tilbud om å besøke barnehagen før oppstart

Tilvenning:

• Sett av minimun tre dager til tilvenning i gruppe med andre barn (barnet er sammen med en trygg tilknyttningsperson, foresatte, besteforeldre...) Vi anbefaller kortere dager i barnehagen hele første uken i barnehagen.
  • Tilvenningssamtale - pedagogisk leder har samtale i tilvenningsperioden og en samtale i september /oktober
  • Foreldremøte
  • Besøks ettermiddag, alle foresatte inviteres inn en felles ettermiddag på høsten til å bli kjent.

FRA LITEN TIL STOR AVDELIG:

- Barn som skal over til stor avdeling får hver sin fadder (skolegruppa).

Fordeling av fadder tas i begynnelsen  av mai - og hvilke oppgaver fadderne skal ha blir pratet om.

-Besøksdager på Blomst. En voksen fra Kart er med på besøksdagene (5 dager) Avdelingene har samarbeid seg i mellom som gjør at barna kjenner de voksne før de begynner nytt barnehageår på stor avdeling.

- Overgangssamtale fra ped.leder på liten til ped.leder på stor avdeling.

- Det blir avslutning for barna på liten avdeling før sommerferien.

- Det blir overfytting til stor avdeling første dag etter sommerstengt.

- Ped.leder har ansvar for å sende ut velkommstbrev til de nye barna, sendes ut i mai.

- Foreldresamtale/overføringssamtale med foresatte i september.

OPPGAVER FADDER

• Lage et kort til fadderbarnet når det begynner på storebarnavdeling.
  • Vise rundt på avdeling
  • Felles tur
  • Hjelpe/bistå fadderbarnet v/behov både v/måltid, påkledning, lek og aktiviteter.

FRA BARNEHAGE TIL SKOLE

• Se overgang barnehage - skole for kommunen